Rūkyti eršketai
Receptas iš KK BBQ užrašaiŽuvį mirkykite sūdytame vandeny su keliomis sutraiškytomis česnako skiltelėmis 4-5 valandas. Vandens druskos santykis 5:1. Eršketų svoris ±1kg. kiekvienas.
Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir valandėlę padžiovinkite.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui. Uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 80°C. Sudėkite rūkymo kaladėles. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Ešerius sudėkite ant kepsninės grotelių ir rūkykite 3,5-4 valandas iki vidinės 63°C.
Skanaus!
Ingredientai
2 vnt. eršketųDruskos
Vandens
2-3 skiltelės česnako
3-4 rūkymo kaladėlės