I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

10 min.

180°C

Fish and chips

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Statome ant grotelių puodą.
Į puodą pilame aliejų ir paliekame įkaisti.
Kai aliejus įkaista į puodą suberiame bulvytes ir kepame 6-9 min, priklauso nuo dydžio. Išimame ant popierinio rankšluoščio.
Žuvies juosteles mirkome tešloje, dedame į puodą su aliejumi ir kepame 2-3 min.
Patiekiame su bulvytėmis, žirnelių piure ir tar-tar padažu.
Skanaus.

Ingredientai ir gamyba

1. Pasiruošiam padažą ir garnyrą
Padažas:
5v. š. majonezo
1v . š. garstyčių
2 skilt. Česnako
10-15 mažų marinuotų karnišonų
Druska
Pipirai
Agurkėlius susmulkiname kubeliais, ir įmaišome į majonezą, dedame garstyčias, įtarkuojame česnaką, pagardiname druska, pipirais.

Garnyras:
200 gr. šviežių žirnelių
Čilli pipiras
3 skiltelės česnako
50 ml. grietinėlės
4-5 lapeliai šviežios mėtos
Druska
Pipirai
Žirnelius apkepame keptuvėje 3-5 min., supilame grietinėlę, įtarkuojame česnaką, dedame mėtą, čillį, pagardiname druska, pipirais ir viską susmulkiname blenderiu.

2. Tešla žuviai
150 gr. Miltų
130 gr. Ryžių miltų
150 ml. Mineralinio vandens SULIKO
200 ml. Tamsaus alaus
2 arb. š. cukraus
2 arb. š. druskos

Gerai sumaišome visus produktus ir leidžiame tešlai pailsėti 30 min.

3. Žuvies ir bulvių paruošimas:
5 bulvės
1kg. žuvies file
Bulvės storomis juostelėmis supjaustome, žuvies filė, juostelėmis taip pat.

1l. aliejaus kepimui.