I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

20 ingr.

35 min.

200°C

Žuvis tešloje su bulvių skiltelėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.

Paruoškite tešlą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, grūstais pipirais, maltais česnakais. Supilkite šviesų alų ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą. Uždenkite indą su tešlą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų.

_____

Paruoškite bulvių skilteles.
Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulvių odeles. Supjaustykite bulves nestoromis skiltelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir grūstais pipirais, suberkite kapotus rozmarinus ir kapotus česnakus.
Bulvių skilteles išdėliokite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.
Kepkite įkaitintoje kepsninėje 30-35 minutes. Viduryje kepimo laiko išimkite skardą su bulvytėmis iš orkaitės, apverskite jas ir kepkite toliau, kol bulvytės bus gražiai apskrudusios išorėje ir minkštos viduje.
Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, džiovintas paprikas, druską ir grūstus pipirus.
Suberkite mažais kubeliais supjaustytus raugintus agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus ir kapotas petražoles. Gerai išmaišykite.
Uždenkite indą su padažu maistine plėvele ir leiskite pastovėti šaldytuve, kol ruošite žuvį.

Į vidutinio dydžio puodą supilkite aliejų. Įkaitinkite.
Žuvies filė gabalėlius gerai nusausinkite, apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose taip, kad jais būtų pasidengusi visa žuvis. Lengvai nupurtykite miltų perteklių.
Tuomet merkite į tešlą taip, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų tešlą. Tešlos perteklių nuvarvinkite.
Atsargiai dėkite paruoštus žuvies gabalėlius į aliejų taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Virkite apie 4-6 minutes, tuomet apverskite ir virkite dar 2-3 minutes, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.
Išvirtus žuvies gabalėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet perkelkite ant grotelių, kad tešlos plutelė liktų traški, nesuminkštėtų.
Patiekite. Dar šiltus žuvies gabalėlius patiekite su šiltomis bulvytėmis, padažu, citrinų skiltelėmis ir šviežiais žalumynais.

Ingredientai

Tešlai:
245 gr. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. maltų česnakų
355 ml šviesaus alaus

Bulvytėms:
5 didelės bulvės
5 valg. š. aliejaus
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
kelios šakelės šviežio rozmarino
3 skiltelės česnako

Padažui:
4 valg. š. majonezas
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. garstyčių
3 nedideli rauginti agurkėliai
3 svogūnų laiškai
Pora šakelių šviežių petražolių
½ citrinos sulčių
½ arb. š. džiovintos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. pipirų

700 g eršketo filė su oda ar kitokios žuvies file
Druskos, pipirų
140 gr. miltų žuvies apvoliojimui
aliejaus virimui

Patiekti:
citrinų skiltelės
švieži žalumynai