I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

15 min.

200°C

Azijietiška lašišos užkanda prie alaus

Imbierą nulupkite ir supjaustykite smulkiai. Česnakus ir čili pipirą supjaustykite smulkiai. Nuo lašišos nulupkite odą ir supjaustykite vieno kąsnio kubeliais. Suberkite į didelį indą ir užpilkite sojų padažu, suberkite imbierą, česnakus, čili pipirą, užpilkite ryžių actą, pagardinkite pipirais. Viską išmaišykite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje apie 30min.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę arba galite naudoti kazaną ir gerai įkaitinkite.
Iš marinato ištraukite lašišos gabaliukus ir atidedėkite į šalį. Likusį marinatą supilkite į įkaitintą keptuvę. Supilkite medų ir suberkite sezamo sėklas. Išmaišykite.
Pamaišydami kaitinkite apie 5-10 min. kol padažas sutirštės. Suberkite lašišos gabaliukus ir pastoviai maišydami kepkite ne ilgiau kaip 1.5-2 min.
Lašišą traukite lauk (padažą palikite, ant žuvies nepilam). Pateikite į kiekvieną gabaliuką įsmeigdami krapštukus paslėptus svogūnų laiškuose, užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Prieš valgant leiskite truputį atvėsti.
Skanaus!

Ingredientai

2 vnt. Baklažanų
Alyvuogių aliejaus
Druska
Ppipirai
200 gr. Virtų perlinių kruopų

Padažui:
200 gr. Graikiško jogurto
Citrina
2 skilt. Česnako
Saujelė krapų