+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

20 val.

0-20°C

Šaltai rūkyta lašiša

Užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų. Suberkit prieskonius. Česnakus stambiai supjaustykite ir sudėkite kai vanduo atšals.
Užpilkite lašišą marinatu ir laikykite šaldytuve apie 12 val.
Nusausinkite, apdėkite česnakais iš marinato.
Paruoškite Kamado BONO kepsinę rūkymui. Išvalykite anglis, uždarykite abi sklendes, įdėkite šalto rūkymo generatorių. Užpildykite generatorių medžio dulkėmis, uždekite jas arbatinės žvakutės pagalba ir palikite smilkti kepsninėje (dulkėms pradėjus smilkti, žvakutę išimkite). Ant kepsninės grotelių sudėkite oda į apačią lašišą. Rūkykite lašišą 20 val.
Išėmus, leiskite jai kelias valandas „pailsėti“.

Skanaus.  

Ingredientai

5l vandens
250 gr. druskos
150 gr. cukraus
5 česnako skiltelės
Juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais
Lauro lapų
2kg. lašišos file
Viskio ir vyno statinių dulkių