Rūkyta upėtakio file
Druską sumaišykite su cukrumi ir apibarstykite file, pilnai pasidegtų iš abiejų pusių. Marinuokite 2-3valandas ,ttuomet nuplaukite ir nusausinkite.Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 80 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Aliejų sumaišykite su paprikos milteliais ir pipirais, aptepkite file ir dėkite ant grotelių.
Rūkykite 60 min.
Skanaus.
Ingredientai
2 upėtakio file3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių
1.5 v. š. Druskos
0.5 v. š. Cukraus
Al. Aliejaus
Paprikos milteliai
Pipirai