I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

25 min.

230°C

Upėtakis druskoje

Žuvį ištepame aliejumi, kišame į vidų čiobrelį ir kelis pusmėnulius laimo.
Beriame visą druską į didelį indą, sudedame kiaušinio baltymus, įpilame truputį vandens ir išmaišome. Turi išeiti "šlapias sniegas".
Į kepimo indą tiesiame sviestinį popierių, klojame druskos patalus, guldome žuvis ir aklinai užlipdome iš visų pusių.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 230 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepame 25 minutes. Ištraukę iš kepsninės 10 minučių leidžiame pravėsti, tada atsargiai nudaužome druskos sluoksnį.
Skanaus.

Ingredientai

2 po 400 g upėtakiai
2 kg rupios druskos
1 kg smulkios druskos
4 kiaušinių baltymai
100 ml vandens
1 pusmėnuliais pjaustytas laimas
2 šakelės čiobrelio
Ypač tyras alyvuogių aliejus