I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

7 ingr.

10 min.

200°C

Kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi

Kristupo Krivicko receptas
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kriaušes pjauname pusiau ir išskobiame sėklytes. Dedame ant grotelių, aplaistome medumi ir Užmetame čiobrelio. Kepame apie 10 minučių, kol kriaušės pasidarys pakankamai minkštos, kad būtų galima įdurti šakute. Išimame iš kepsninės, palaukiame kol truputį atvės.
Į kiekvieną kriaušės puselę dedame po šaukštelį pelėsinio sūrio, apibarstome riešutais ir užpilame medumi. Pabarstome druska ir pipirais pagal skonį. Desertas gali būti valgomas šiltas ir šaltas.

Ingredientai

3 prinokusios kriaušės (bet vis dar tvirtos)
3-5 v.š. medaus
6 a.š. sūrio su mėlynuoju pelėsiu
3 a.š. kepintų, kapotų žemės riešutų
Truputis šviežio čiobrelio
Druska, pipirai