I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

4 ingr.

40 min.

270 °C

Sourdough duona

Žingsnis po žingsnio tiksliai atlikite veiksmus:
1. maišome tešlą be druskos ir paliekame 30 min. autolizei;
2. įmaišome druską, 30 min. poilsis;
3. pirmoji fermentacija 2-3 val. per kurią kas 30 min. lankstome, atliekame šiuos veiksmus: keliame tešlos kraštą abiejomis rankomis ir stengiamės išploninti. Tada įlenkiame į vidų, kaip ritę. Taip lankstome iš keturių kraštų panašiai kaip voką;
4. po paskutinio lankstymo padarome laikiną formą ir leidžiame ilsėtis 15 min.;
5. suformuojame galutinę formą, kepalą;
6. antroji fermentacija/kildinimas 1-2 val.;
7. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles, palaukite, kol temperatūra pakils iki 270 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
8. Įkaitintame Grand feu puodą kepsninėje apie 15-20 min.
9. Dedame į puodą duoną ir kepame uždengus dangčiu 20 min., tuomet priveriame sklendes, sumažiname temperatūrą iki 210 C, nuimame dangtį ir dar kepame 20 min.
10. Atvėsiname.
Skanaus.

Ingredientai

100% kvietinių miltų (12-14% baltymų)
65% vandens (šilto)
33% aktyvaus raugo
2,25% drusko