+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

20 min.

220°C

Fokačija

Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir mielėmis. Supilti šiltą vandenį, aliejų ir kombaino pagalba lėtai maišyti 7-10 min. Kai tešla tampa tinkama kildinimui, įdėti ją į miltais pabarstytą indą, užpilti alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti). Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą. Dar kartą palikti, kad iškiltų. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir įspausti smulkintas alyvuoges, ančiuvius, perpjautus pusiau pomidorus, pabarstyti šviežiais rozmarinais.
Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 220 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepkite 20 minučių.
Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus) sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiu rozmarinu.
Skanaus.

Ingredientai

Padui:
600 ml. kvietinių miltų
1 v. š. Kukurūzų miltų
200 ml. šilto vandens
100 ml. alyvuogių aliejaus
8 gr. Sausų mielių
2 šaukštelių druskos
Žiupsnelio cukraus
Įdarui:
Vyšninių pomidoriukų
Juodųjų alyvuogių
Šviežių rozmarinų

Persilado prieskonių
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml vandens