I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

22 ingr.

15 min.

180 °C

Turkiškas Gozleme su aviena

Gaminame tešlą. Sumaišykite visus ingredientus ir išminkykite. Uždenkite plastikine plėvele arba švariu rankšluosčiu ir padėkite pailsėti.
Gaminame įdarą. Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies, tada supilkite smulkintą svogūną ir česnaką. Lengvai apkepkite. Suberkite maltą avieną ir kepkite, kol apskrus.
Įmaišykite pomidorų pastą, kalendras, papriką, kmynus, druską ir pipirus. Suberkite smulkintus špinatus, viską išmaišykite ir pakepkite dar 2 minutes. Leiskite mėsos mišiniui šiek tiek atvėsti.
Tešlą padalykite į 4 lygias dalis. Iškočiokite plonai. Į vidurį dėkite maždaug 3 šaukštus avienos mišinio, šiek tiek šviežių mėtų, žalių svogūnų laiškų, šviežių petražolių, sutrupintos fetos ir susmulkinto pomidoro. Sulenkite per tešlos kraštus.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę ir gerai įkaitinkite. Papurškite rapsų aliejumi. Kepkite iš kiekvienos pusės apie 3–4 minutes arba kol apskrus. Iškepusius Gozleme gardinkite apšlakstę šviežios citrinos sultimis.
Skanaus!

Ingredientai

Tešlai:
2 1/4 puodelio universalių miltų
1/2 a. š. druskos
1/2 puodelio natūralaus graikiško jogurto
1/2 puodelio vandens

Įdarui:
Alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
2 skiltelės česnako
700 g. maltos avienos
1 v. š. pomidorų pastos
1 a.š kalendros
1 a.š rūkytos paprikos
2 a.š maltų kmynų
1/2 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
Šviežių špinatų
1/2 puodelio šviežių mėtų
Svogūno laiškų
1/2 puodelio šviežių petražolių
1/2 puodelio fetos sūrio
1 vnt. pomidoro
Citrinos
Purškiamo rapsų aliejaus