I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

35 min.

180-190 °C

Pyragas su smidrais ir šonine

Tešlos gamyba.
Sviesto kubelius, miltus, druską, cukrų suberkite į elektrinį smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Kiaušinį suplakite su vandeniu, sumaišykite su trupiniais. Suminkykite tešlą į rutulį ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

Įdaro gamyba.
Rikotą sumaišykite su plaktu kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais sūriais, įspauskite česnako, pagardinkite prieskoniais.
Ant plonai iškočiotos tešlos paskleiskite sūrio masę, sudėliokite smidrus ir šoninės juosteles. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180-190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepkite apie 35 min., arba kol gražiai apskrus. Labai skanu ir šiltas ir šaltas, ypač su gražgarstėmis.
Skanaus

Ingredientai

Tešlai:
150 šalto sviesto
6 v. š. miltų
1 vnt. kiaušinio
3 v. š. vandens
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cukraus
0,5 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:
200 g. rikotos sūrio (ar bet kokio kito kreminio sūrio)
2 saujos įvairių tarkuotų sūrių (Goudos, parmezano ir gruyere)
2-3 vnt. skiltelių česnako
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis baltųjų pipirų
1 a. š. graikiško jogurto arba grietinės
1 vnt. kiaušinio
Citrinos sulčių
Smidrų
Šoninės juostelių
Gražgarsčių papuošimui