+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

80 min.

200°C

Bulvių užkepėlė su voveraitėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles, ant jų plokščią kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Atrenkame didesnes voveraites, sudedame į blenderį ir užpilame grietinėle. Tada dedame čili, rozmariną, česnaką, aliejų, druską ir pipirų. Malame iki vientisos masės.
Bulves susipjaustome griežinėliais ir permaišome su svogūnu, petražolėmis ir smulkiai pjaustyta šonine. Viską pilame į kepimo indą ir gerai prislegiame. Ant viršaus eina grietinėlės ir voveraičių tyre, smulkios voveraitės ir viską kepame 80 min.
Skanaus.

Ingredientai

2 a.š druskos
Pipirų
400 ml 30% grietinėlės
2 svogūnai
5 skiltelės česnako
Pundelis rozmarino
Pundelis petražolių
1 kg bulvių
Čili pipiro
Alyvuogių aliejaus
300 gr voveraičių
200 gr rūkytos šoninės