+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

20 min.

180°C

Prieskoninės bandelės

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir druską, supilkite šiltą pieną, aliejų, sutrupinkite mieles, gerai išplakite. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį berkite į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Berkite tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite.
Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Kildiname valandą, pusantros. Iš pakilusios tešlos gaminame bandeles.

Sviesta ištirpinkite su prieskoninėmis žolelėmis ir sumaišykite su kapotu česnaku. Iš tešlos atgnybus kamuolėlį iškočiokite, ištepkite sviesto mišiniu ir susukite i "rolą". Sudėkite į kepimo keksiukų formelės ir kepkite ant kepimo akmens 20 min 180C.
Skanaus.

Ingredientai

2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
3 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų (gali reikt ir mažiau, labai priklauso nuo miltų)

Įdarui:
200 gr. sviesto
3 skiltelės česnako
Saujelė žalumynų