+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

12 min.

180°C

Bandelės mėsainiams

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. (Į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti.) Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame bandeles po 35-40gr. Suformuotas kildiname 1 val. aptepame kiaušinio plakinu.
Bandeles perkeliame ant gerai įkaitusio kepimo akmens ir kepame apie 12 min.
Skanaus.

Ingredientai

2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
6 v.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų (gali reikt ir mažiau, labai priklauso nuo miltų)
--
1 kiaušinis plakiniui.