I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

20 min.

180°C

Švilpikai

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti „piršteliais“.
Dėti ant gerai įkaitinto kepimo akmens, apšlakstyti aliejumi ir kepti, kol taps gražios auksinės spalvos.
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti krapus, prieskonius ir supilti grietinėlę. Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, bet pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti atgal į kepsninę 5-7 min. švilpikam pailsėti.
Skanaus!!!

Ingredientai

1 kg. virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
1/2 a. šaukštelio druskos
saujelės kapotų petražolių
1 didelio kiaušinio

Padažui:
Šalto rūkymo šoninės
2 svogūnai
500 ml. grietinėlės
Krapų
Druskos
Pipirų