I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

60 min.

180°C

Užkepti koldūnai su sūriu ir kreivabudėmis

Smulkiai supjaustykite grybus, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sūrį sutarkuokite. Pasiruoškite sultinį: 1L karšto vandens ištirpinkite 1 kubelį grybų sultinio, įdėkite šviežių krapų ir šviežių petražolių. Pavirkite apie 10-15min ir atidėkite į šalį.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ketaus keptuvėje papurškite saulėgrąžų aliejaus ir ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir užbarstykite 2-3 žiupsnius cukraus. Pamaišydami pakepkite vidutinėje kaitroje apie 5-10 minučių, kol svogūnai pradės gelsti - karamelizuotis. Suberkite grybus ir išmaišykite. Vidutinėje kaitroje pamaišydami pakepkite apie 10-15 minučių. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų. Kepkite kol išgaruos vanduo.
Paruoškite padažą: inde sumaišykite grietinę, Poppamies pomidorų padažą “Habanero Ketchup“, majonezą, Plov.lt Chmeli-Suneli prieskonių mišinį, kario prieskonius, raudonėlio prieskonius, čili dribsnius ir citrinos sultis į vientisą masę. Į troškintuves (čenakus) dėkite pirmą sluoksnį koldūnų, ant viršaus grybų su svogūnais. Užbarstykite tarkuoto sūrio ir užpilkite paskirstydami nestorą sluoksnį pasiruošto padažo. Vėl dėkite koldūnų sluoksnį, ant viršaus padažo. Viską užpilkite pasiruoštu sultiniu, bet ne per daug, tik kad sultinys šiek tiek pasirodytų paviršiuje. Šonus pajudinkite su šaukštu, kad sultinys subėgtų į dugną ir apsemtų visus koldūnus. Troškintuves uždenkite ir dėkite į kepsninę. Netiesioginėje kaitroje kepkite 30min. 180C temperatūroje. Tada indelius atidarykite, užbarstykite sluoksnį sūrio ir uždarius kepsninę palikite kepti atviras troškintuves dar apie 10min. kad ištirptų sūris.
Skanaus

Ingredientai

800 g. kokybiškų pirktinių arba naminių šaldytų koldūnų
300 g. kreivabudžių
2 vnt. svogūnų
50 g. sviesto
Purškiamo saulėgrąžų aliejaus
Cukraus
Tarkuoto sūrio Gouda
1 kubelio vištienos sultinio
Sauja šviežių krapų
Sauja šviežių petražolių

Padažui:
350 g. 15% riebumo grietinės
4 v. š. Poppamies pomidorų padažo “Habanero Ketchup“
2 v. š. majonezo
1 a. š. Plov.lt Chmeli-Suneli prieskonių mišinio
2/3 a. š. kario prieskonių
2/3 a. š. raudonėlio prieskonių
2 a. š. čili dribsnių prieskonių
2 a. š. citrinos sulčių