+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

5 min.

170°C

Ispaniška tortila su avokadų majonezu

Kristupo Krivicko receptas

Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Uždėkite nerūdyjančio plieno kepimo groteles, ant jų statykite keptuvę.
Bulves supjaustykite 5mm storio pusžiedžiais ir apkepame aliejuje keptuvėje su dangčiu apie 10 minučių karts nuo karto pavartydami. Bulvės neturi apskrusti, o tik suminkštėti. Beriame plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pagardiname druska, pipirais ir kepame uždengę dar 5 minutes, pamaišom ir atvėsinam.
Kiaušinius dideliame inde truputį suplakame, beriame druskos, pipirų. Suverčiame apkeptas bulves su svogūnais, išmaišome.
Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, pilame bulves su kiaušiniais ir kepame žemoje kaitroje 15-20 minučių be dangčio, uždaroje kepsninėje. Su mentele aplink atkabiname nuo kraštų. Ištraukiame keptuvę iš kepsninės. Dengiame ant viršaus didelę lėkštę ar padėklą, apverčiame , kad tortila iškristų, tada atsargiai gražiname jau apverstą atgal į keptuvę.
Kepame dar 10-15 minučių.
Patiekiame su avokadų majonezu.

Skanaus.  

Ingredientai

Avokadų majonezas:
2 prinokę avokadai
4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1-2 šaukštai citrinos sulčių
Druska, pipirai
Viską sutriname blenderiu, atšaldome.

Tortila:
800 g bulvių
8 kiaušiniai
1 svogūnas
80 ml alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai