I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

25 min.

170°C

Prieskoninė iškylų duona

Mieles ištirpinkite su pienu ir cukrumi ir palikite sureaguoti 10 min. Lengvai išplakite kiaušinius, įmaišykite pieno mišinį, suberkite tarkuotą sviestą ir įsijokite miltus. Užminkykite tešlą, tešla labai lipni, bet kuo ilgiau minkysite, tuo ji bus paklusnesnė, miltų papildomai dėti tikrai nereikia. Kombaino pagalba tešlą minkiau 7-8 min. Pastatykite šiltai valandai, kad pakiltų dvigubai.
Pasigaminkite įdarą: ištirpinkite sviestąir sumaišykite su tarkuotu česnaku, bei kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.
Pakilusią tešlą, perminkykite, padalinkite į dvi lygias dalis ir iškočiokite vienodus apskritimus maždaug 30 cm. skersmens. Vieno lakšto viršų ištepkite prieskoniniu margarinu ir uždenkite kitu lakštu. Suspauskite- sujunkite abiejų lakštų kraštus. Per vidurį dėkite stiklinę. Iki jos įpjaukite tešlą vertikaliai ir horizontaliai, turite 4 tešlos padalas, kiekvieną iš jų perpjaukite pusiau, tada turite 8, ir dar kiekvieną pusiau, kad viso turėtumėte 16. Imkite po dvi juosteles ir kelis kartus pasukite į išorę, tuomet juostelių kraštą sutvirtinkite. Paruoštą duoną, palikite 20 min. pailsėti, pakilti.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
Palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai, kepkite 20-25 min.
Skanaus!

Ingredientai

500 gr. miltų
250 ml. šilto pieno
100 gr. sviesto
1 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
10 gr. sausų mielių
1/2 šaukštelio druskos

Įdarui:
4-5 skiltelės česnako
Pundelis mėgstamų žalumynų
50 gr. Sviesto