I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

20 min.

200°C

Paplotėliai-sukučiai su sūriu ir žalumynais

Į kefyrą suberkite sodą, cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus, išplakite kiaušinį ir viską sujunkite, užminkykite tešlą.
Miltų visų pradžioje nesudėkite, 400 gr. turėtų pakakti.
Ištirpinkite sviestą, įtarkuokite česnaką ir susmulkinkite žalumynus. Išmaišykite viską su sviestu.
Iš tešlos iškočiokite stačiakampio formos lakštą, ištepkite sviestu ir užbarstykite sūriu. Susukite į rolą ir gerai užspauskite tešlos kraštus, bei siūlę.
Supjaustykite 2 cm. riekelėmis. Kiekvieną riekelę apvoliokite lengvai miltuose, prispauskite rankomis ir iškočiokite plonai kočėlo pagalba.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Įkaitinkite aliejų ir kepkite paplotėlius po 2 min. iš abiejų pusių. Nusausinkite popierine servetėle.
Skanaus!

Ingredientai

400–420 g miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 ml kefyro

Įdarui:
30 g sviesto
3 skiltelės česnako
žaliojo svogūno arba ryšulėlis krapų ar petražolių
200 g sūrio (bet kokio)
Augalinio aliejaus kepimui