I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

23 ingr.

1 val.

200°C

Baklažanų parmigiana

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Aliejumi aptepkite baklažanų griežinėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant grotelių.
Marinara padažas:
Ant grotelių statykite ketaus keptuvę. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, dažnai maišydami apie 4 minutes. Suberkite svogūną, ančiuvius (jei naudojate) ir raudonųjų pipirų dribsnius ir virkite dažnai maišydami, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes. Įmaišykite pomidorų pastą ir virkite dažnai maišydami, kol šiek tiek patamsės, apie 2 minutes. Įpilkite vyno, užvirkite ir virkite, kol beveik visiškai išgaruos, apie 1 minutę. Įpilkite pomidorus ir jų sultis; įpilkite baziliko ir raudonėlio ir išmaišykite. Sukrėskite 1½ puodelio vandens į vieną pomidorų skardinę, paskui kitą, kad praplautumėte, ir įpilkite į puodą; pagardinti druska. Padažą troškinkite apie 1.5 val. , kol taps tirštas ir tamsios spalvos.
Leiskite padažui šiek tiek atvėsti. Sutrinkite trintuvu. Paragaukite ir pagardinkite druska.
Padažą galima gaminti 2 dienas į priekį. Uždenkite ir atvėsinkite.
Kepimo inde sluoksniuokite baklažanus su padažu ir sūriu.
Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį ir kepkite 40 min.
Skanaus.

Ingredientai

Marinara padažui:
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 galvutė česnako, gvazdikėliai sutrinti
1 didelis susmulkintas raudonas svogūnas
3 ančiuvių filė (nebūtina)
½ arbatinio šaukštelio susmulkintų raudonųjų pipirų dribsnių
1 šaukštas pomidorų pastos
¼ puodelis sauso baltojo vyno
2 Skardinės nuluptų pomidorų savo sultyse
¼ puodelio suplėšyti baziliko lapai
½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
Druska

Baklažanai ir surinkimas:
4 vidutiniai nulupti, supjaustyti išilgai baklažanai
Druska
½ puodelio smulkiai supjaustyto baziliko ir petražolių, taip pat baziliko lapai patiekimui
300 gr. šviežios mocarelos, plonai supjaustytos