I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

1 val. 35 min.

300°C

Cannelés de Bordeaux BBQ

Iš šio tešlos kiekio iškepsime apie 16 standartinio dydžio kanelių. Naudosime silikonines formeles. Kanelių tešlą reikia paruošti porą dienų prieš kepimą. Taip, brandinsime šaldytuve 48 valandas.
Pieną su sviestu lėtai šildome ir palengva maišome, kol temperatūra pasiekia 84°C.
Neužverdame!!! Leidžiame atvėsti, tuo metu ruošiame sausus ingredientus. Inde sumaišome miltus, cukraus pudrą ir druską. Kiaušinio ir kiaušinių trynių jokiu būdu neplakame! Viso gamybos proceso metu stengiamės, kad į tešlą pakliūtų kuo mažiau oro. Kiaušinius perleidžiame per sietelį ant sausų ingredientų ir supilame atvėsusį (50°C) pieną. Maišome lėtai, kad kuo mažiau patektų oro, kol gauname vientisą masę su daug gumuliukų. Kad jie dingtų, tešlą perleidžiame per sietelį, juos sutraiškydami. Pilame (iš kuo žemiau) vanilės ekstraktą, romą ir, vėl lėtai, ramiai išmaišome. Tešlos gausis apie 1 litrą. Geriausiai supilti ją į tokį indą, iš kurio vėliau būtų patogu pilstyti į formeles. Uždengiame indą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą 48 valandoms. Po 24 valandų atsargiai, lėtai išmaišome. Taip pat išmaišysime prieš pat pilstant į formeles.
Kepsninės aksesuarų konfiguracija tokia: deflektorius (aukštesnė pozicija), platesnis folijinis indas (didelis, kalakuto kepimui, arba kažkas panašaus), kepimo grotelės, kepimo akmuo, viršutinės grotelės. Deflektorių naudosime aukštesnėje pozicijoje, nes kepsime netiesioginėje kaitroje aukštoje temperatūroje. Platus folijinis indas- apsaugoti kanelių formeles nuo iš šonų sklindančio didelio karščio. Ant kepimo grotelių dėsime kepimo akmenį, kad sumažintų kaitrą iš apačios. Viršutinės grotelės tam, kad kanelės keptų aukščiausioje kepsninės vietoje. Viršutinių grotelių į kepsninę dar nededame - įdėsime jau su kanelėmis.
Kepsninę lėtai įkaitiname iki 300-320°C temperatūros. Formeles pasistatome ant viršutinių grotelių, tešlą lėtai išmaišome ir atsargiai supilstome. Pilame ne iki pat viršaus. 5 minutės iki kanelių dėjimo į kepsninę pilnai uždarome abi sklendes. Temperatūra kurį laiką išliks tokia pati, bet liepsnos priges ir nesudegins formelių.
Sklendes paliekame uždarytas. Statome viršutines groteles, su kanelėmis ant jų, į kepsninę, tiesiai virš kepimo akmens. Darome tai atsargiai, bet greitai, kad kuo mažiau nukristų temperatūra. Dedant kaneles, temperatūra nukris iki reikiamos- 220-230°C. Kepsime 35 minutes. Temperatūra lėtai kris. Jokiais būdais neatidarome kepsninės! Jei krenta žemiau180°C - truputį praveriame sklendes. Praėjus 30 minučių, trumpam, pilnai atidarome abi sklendes. Reikia apsukti formeles, kad tolygiai keptų. Apsukę dar kepame apie 20 minučių. Temperatūra 180-200°C. Nepamirštame uždaryti sklendžių. Kanelės iškepusios, kai viršus (išėmus iš formelių bus apačia) rudas, apskrudęs, bet nesudegęs, o vidus vis dar minkštas.
Iškeptas kaneles, po kelių minučių, ištraukiame iš formelių ir sustatome ant grotelių, kad atšaltų.
Kanelės skaniausios ir privalo būti valgomos 2-5 valandos po pagaminimo! Tik tada jų paviršius būna traškus, o vidus minkštas- kreminis.
Skanaus!
Receptas iš KK BBQ užrašai.

Ingredientai

500 ml 3.5% riebumo pieno
50 g sviesto
100 g miltų (aukščiausios kokybės)
250 g smulkios cukraus pudros (ne, cukrum pakeisti negalima)
1 a.š druskos (jei druska smulki, tai truputį mažiau)
1 didelis kiaušinis
3 didelių kiaušinių tryniai (kiaušiniai kuo šviežesni)
4 a.š. vanilės ekstrakto
1/4 puoduko (62.5 ml) romo (šviesiai rudo, netiršto)