I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

3 val.

220°C

Bulviniai vėdarai

Receptas iš KK BBQ užrašai.
Žarnas išmirkome, išvalome. Bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame kartu su svogūnais. Truputį nusunkiame, pilame pieną, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome ir kemšame į žarnas. Tik ne per daug! Galus užrišame. Vėdarus 30 sekundžių panardiname į verdantį vandenį, kol jie truputį išsipūs. Šoninės juosteles patiesiame ant stalo, guldome vėdarą ir apsukame aplink. Vėdarus, kurių į šoninę nesukame, subadome ir dar kartą subadysime pakepę 10-15 minučių.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, ant deflektoriaus dedame vandens vonelę ir nerūdijančio plieno groteles.
Palaukite kol temperatūra pakils iki 150 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Vėdarus guldome ant grotelių ir kepame 2 valandas. Keliame temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 30 - 60 minučių (priklauso nuo vėdarų storio).
Tradiciniai vėdarai jau iškepę, juos ištraukiame. Keliame temperatūrą iki 220°C ir 15 minučių netiesioginėje kaitroje apskrudiname vėdarus apvyniotus šonine.
Kepimo eigoje, kas 30 minučių, visus vėdarus tepame karštu aliejumi. Kas valandą apverčiame.
Patiekiame su grietine (DAUG) ir krapais.

Ingredientai

2-2.5 kg bulvių
500 g - 700 g kiaulienos šoninės juostelių (priklauso nuo juostelių storio)
70 g sūdytų vėdarinių kiaulių žarnų
2 vidutinio dydžio svogūnai
250 ml pieno
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejaus vėdarų tepimui
Grietinė, krapai