+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

5 min.

190°C

Osetijos pyragėliai

Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai Inde sumaišyti visus produktus, mėsą gerai "išmušti" , formuoti kukulius.
Iš tešlos paruošti 6 kamuoliukus po 80 gr. ir mėsos 6 po 60-65gr.
Iškočiojame tešlos kamuolėlį, dedame mėsos kukulį, užspaudžiame kraštus suimdami į centrą, nepaliekame netvarkingų raukšlelių ar skylučių, išbėgs įdaras.
Paruoštus kamuolėlius paliekame 15 min. pailsėti. Tada labai atsargiai pirštais ploninam, pirštų pagalvėlėm, panašiai kaip formuojant tešlą picai, darbą pabaigiam kočėlų, išploninam pyragėlius iki 2 cm.
Kuomet kepimo akmuo gerai įkaitęs dedam po 3 pyragėlius ir kepam po 4-5 min. iš abiejų pusių.
Kiekvieną pyragėlį pertepam tirpintu sviestu.
Skanaus.

Ingredientai

Tešlai:
250 ml. kefyro
0.5 a.š. sodos
0.5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
200-250 gr. miltų
Stiklinėje su kefyru išmaišykite sodą, druską ir cukrų, leiskite pastovėti 5-10 min.
Po truputį pilkite miltus ir minkykite tešlą, tol taps elastinga. (Miltų kiekis priklauso nuo kefyro skystumo, tad +/- 50 gr.)
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir leiskite pailsėti 20-30 min.

Įdarui:
300 gr. jautienos
1 tarkuotas svogūnas
70 gr. tarkuoto čederio sūrio
Kelios skilt. smulkinto česnako
Druska
Pipirai
Žiupsnelis smulkintos šviežios kalendros
3-4 žiedeliai smulkinti čili pipiriuko
30 gr. tarkuoto sviesto