I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

20 min.

200°C

Bretzeliai

Į miltus supilkite mieles ir druską, pamaišykite, o tada supilkite šaltą pieną. Suminkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami į ją sviesto. Jei tešla gausis kietoka, neišsigąskite – taip turi būti. Padėkite tešlą šaltai apie 20 min, kol taps elastinga ir minkšta. Tada galite pradėti formuoti riestainius.
Iš šio kiekio tešlos gaunasi apie 10 vienetų riestainių (80 g). Juos padėkite šiltai 40 min, o tada į šaldiklį dar 20 min (kad dedant į vandenį neprarastų formos).
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
Palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Užvirkite vandenį, sudėkite sodą, pamaišykite ir dėkite po vieną bretzelį kelioms sekundėms. Ištraukę visus sudėkite į skardą, apibarstykite sezamo sėklomis.
Išdėliokite ant gerai įkaitusio kepimo akmens ir kepkite 20 min.
Skanaus.

Ingredientai

500 g miltų.
280 ml šalto pieno.
Apie 10 g druskos.
7 g sausų mielių.
40 g ištirpinto sviesto
1 l vandens su 3 šaukštais sodos.