I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

40 min.

180°C

Empanada - Ispaniškas mėsos ir žuvies pyragas

Receptas iš KK BBQ užrašai
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Faršą 5 minutes apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, įberiame druskos ir pipirų.
Išimame, atidedame. Pilame 5 šaukštus aliejaus, 5 minutes kepiname svogūną ir papriką.
Nupilame alieju – jį naudosime paruošti tešlai. Grąžiname faršą į keptuvę, pilame pomidorų tyrę ir maišydami kepame 3 minutes.
Tešla:
Į miltus beriame druską, pilame atidėtą nuo daržovių kepimo aliejų, vandenį ir vandenyje ištirpintas sausas mieles.
Maišome, minkome, uždengiame drėgnu rankšluosčiu ir pastatome šiltai 1 valandai.
Tešlą daliname į dvi dalis, iškočiojame du 35 cm blynus. Iš sviestinio popieriaus iškerpame 36 cm skritulį, vieną tešlos dalį dedame ant jo. Tolygiai paskirstome įdarą, klojame antrą blyną ant viršaus, užlipdome kraštus, viršų subadome šakute. Maistiniu teptuku patepame viršų išplaktais kiaušinio tryniais. Už sviestinio popieriaus krašto tempiame pyragą ant padėklo, nešame prie kepsninės ir taip pat atsargiai nutempiame ant kepimo akmens. Kepame netiesioginėje kaitroje, 180°C temperatūroje ant gerai įkaitusio kepimo akmens 25-35 minutes. Baigę gaminti užtempiame ant padėklo, leidžiame pravėsti ir supjaustome.
P.s. Vietoj faršo galima naudoti tuno konservą. Pasirinktinai dedame smulkintų kietai virtų kiaušinių, juodųjų alyvuogių.

Ingredientai

Įdaras:
400 g kiaulienos faršo
250 ml pomidorų tyrės
2 smulkinti svogūnai
2 smulkintos paprikos
5 v.Š. alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai

Tešla:
500 g miltų
220 ml šilto vandens
2 a.š. sausų mielių ištirpintų šiltame vandenyje (50 ml)
1 a.š. druskos
Nuo keptų svogūnų ir paprikų nupiltas aliejus
2 kiaušinių tryniai aptepimui