I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

8 min.

220°C

Beliašai

Receptas iš KK BBQ užrašai.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį, įkaitinkite kepsninę iki 220C Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą pagardinkite druska, pipirais, įpjaustykite svogūną, įpilkite truputį vandens.
Į šiltą pieną sudėkite sausas mieles ir jas ištirpinkite. Supilkite kiaušinio trynį, truputį druskos ir gerai išmaišykite.
Miltus berkite palaipsniui maišant, minkant tešlą ir kai beveik nebelimpa prie rankų, dėkite į indą, palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 30 min).
Kildinkite du kartus. Po antro karto, tešlą dalimis kočiokite ir su indeliu išspauskite apskritimus (apie 9cm). Dėkite po kupiną šaukštelį faršo, antrą tešlos apskritimą ant viršaus ir sandariai (be oro) užspauskite. Sudėkite ant kepimo popieriaus, iš abiejų pusių patepkite aliejumi. Kepkite ant sviestinio popieriaus po 3-4 minutes kiekvieną pusę. Dėkite į puodą su dangčiu. Kai visi beliašai iškepti, uždengtą puodą dedame į kepsninę ir palaikome 20 min.
Skanaus!

Ingredientai

250 ml vos šilto pieno
5 g sausų mielių
1 kiaušinio trynys
apie 400 g miltų
1 svogūnas
250 g riebesnio kiaulienos faršo
truputis vandens
Druska, pipirai