I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

20 ingr.

40 min.

200°C

Amerikietiška paella

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Svogūnus ir papriką supjaustykite kubeliais. Česnakus ir čili pipirą, smulkiai. Dešreles griežinėliais. Parūkytą dešrą pusžiedžiais.
Ketaus keptuvėje truputį įkaitiname aliejų. Suberiame svogūnus, česnakus, papriką. čili pipirą. Pamaišydami apkepame 5-6 minutes.
Suberiam dešreles. Pamaišydami pakepame 4-5 minutes.
Suberiame sausus, neplautus ryžius. Pamaišydami pakepame 2-3 minutes. Suberiame paprikos prieskonius, čiobrelį, kalendrą, baziliką, raudonėlį. Padruskiname. Išmaišome.
Inde sumaišome 100ml vandens su trintais pomidorais. Supilame į keptuvę. Skystis turi viską lengvai padengti. Jei trūksta pilame vandens. Suberiame cukrų. Išmaišome.
Išlyginame paviršių, kad vanduo dengtų visus ingredientus. Sumažinam kaitrą uždarydami visas kepsninės sklendes. Uždengiam keptuvę ir uždarytoje kepsninėje paliekam troškintis apie 20 min.
Kol viskas troškinasi pasiruošiamia krevetes: išvalome. Krevetes įpjauname ir taip pat išvalome ir vidurius. Likus minutei, kitai iki troškinimosi pabaigos į keptuvę, įspausdami į ryžius, sudedame krevetes. Keptuvę uždarome ir paliekame dar vienai kitai minutei pasitroškinti.
Atidarome keptuvę. Vandens jau turi nebūti. Permaišome. Ir žemoje kaitroje uždengus paliekame dar 5-6 minutes.
Pateikiame apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!

Ingredientai

Svogūnas - 0.5 vnt.
Česnakas - 2 skiltelės
Paprika - 0.5 vnt.
Čili pipiras - 0.5 vnt.
Virtos dešrelės a.r. - 2 vnt.
Parūkyta dešra - 150g
Šviežios didžiosios krevetės - 10 vnt.
Basmati ryžiai - 150g
Trinti pomidorai - 100ml
Cukrus
Vanduo - 100ml.
Svogūnų laiškai
Paprikos prieskoniai - 1-2 v.š.
Čiobrelių prieskoniai - 1 a.š.
Kalendros prieskoniai - 1 a.š.
Baziliko prieskoniai - 1 a.š.
Raudonėlio prieskoniai - 1 a.š.
Druska
Pipirai
Aliejus