I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

21 ingr.

1 val. 30 min.

180°C

Paella

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Įkaitiname keptuvę ir alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną, česnaką, svogūnų laiškų baltas dalis, papriką. Pakepiname 4-5 min. nuolat maišydami, kad nesviltų.
Sudedame chorizo ir dar pakepinam porą minučių. Druska, pipirai.
Sudedame vištienos gabaliukus ir pakepiname, kad vištiena visa pabaltų. Nuolat maišome. Kai vištiena apkepa, dedame pomidorų pastą, šafrano tirpalą, rūkytą papriką. Išmaišome ir dar apie 2 min. pakepam nuolat maišydami.
Beriam ryžius ir pakepiname viską, nuolat pamaišydami, kad ryžiai susimaišytų ir pradėtų gert padažą, apie 1 min. Pilame karštą sultinį ir viską išmaišome. Kai viskas užverda, mažiname kaitrą ir jau beveik nemaišom. Pagardinam druska, pipirais.
Kai ryžiai sugeria du trečdalius vandens, sudedame atlaidintas jūros gėrybes ir midijų mėsą.
Kai lieka gamintis dar kokias 5-7 min, susmaigstome midijas ir krevetes. Kai midijos atsidaro ir krevetės jau pilnai išvirusios, beriame žalius žirnelius. Po minutės nukeliam keptuvę, apibarstom svogūnų laiškais ir uždengiam folija 10 min. Paella ant dugno turi būt truputį prisvilus prie keptuvės dugno.
Tiekiame su visa keptuve ant stalo su citrinos skiltelėmis, sukabintomis ant keptuvės krašto.
SKANAUS!

Ingredientai

4-6 žmonėms apie 28 cm paellos keptuvė

0,5 svogūno galvutės, pakankamai smulkiai supjaustyto
1 v.š. pomidorų pastos
0,5 v.š. rūkytos paprikos miltelių
2 česnako skiltelės susmulkintos
¼ raudonos paprikos, susmulkintos kubeliais
60 ml svogūnų laiškų baltųjų dalių, supjaustytų
200 g vištienos kulšelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
150 g ispaniškos žalios grill chorizo dešros, supjaustytos riekelėm
240 ml Paellai skirtų ryžių (tinka ir rissoto ryžiai)
10 piestelių šafrano, užpiltų karštu vandeniu
1 l sultinio vištienos, jūros gėrybių, daržovių arba kurio nors atskirai (sultinio kiekis preliminarus, priklausomai nuo ryžių ir būna nurodytas santykis ant pakuotės).
200 g jūros gėrybių mišinio
150 g midijų mėsos
12 midijų šviežių
10 tigrinių krevečių su kiautu, be galvos
100 ml žalių žirnelių
svogūnų laiškų supjaustytų
Extra virgin aliejaus
Druska
Pipirai
Citrinos arba laimas, supjaustytas skiltelėmis