I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

26 ingr.

75 min.

180°C

Marokietiškas jautienos troškinys

Užkaiskite puodą su sultiniu ir jame apie valandą virkite avinžirnius. Išjunkite ugnį ir palikite dar valandai brinkti, kartu supylę lęšius.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Statykite ant grotelių kazaną, įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsą, mėsos gabaliukai turi būti labai maži (praktiškai faršas). Kai mėsa paskrus sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kartu šiek tiek apkepinkite, tuomet berkite smulkiai pjaustytas morkas, batatus, salierą, česnaką, viską pakepinkite, pilkite pomidorus, sultinį su lęšiais ir avinžirniais, dėkite druskos, marokietiškus prieskonius ir virkite apie valandą. Druskos ir vandens lygį reguliuokite virimo metu. Troškinį pagardinkite smulkintomis, šviežiomis petražolėmis ir valgykite su paskrudintu lavašu.
Skanaus.

Ingredientai

100 g. avinžirnių
300 g. lęšių
2 l. jautienos sultinio
250 g. smulkiai kapotos jautienos arba avienos
3 vnt. nedidelių, saldžiųjų bulvių
2 vnt. morkų
2 vnt. šalotinių svogūnų (shallot)
1 vnt. skardinės konservuotų pomidorų
0,5 vnt. cukinijos
2 vnt. saliero stiebų
1 vnt. chilli pipiro
druskos
Sauja šviežios kalendros
7 skiltelės česnako
Lavašo
Sauja šviežių petražolių

Marokietiško prieskonių mišinio:
2 v. š. paprikos miltelių
1 v. š. maltos ciberžolės
2,5 a. š. malto cinamono
2 a. š. malto imbiero
1,5 a. š. malto kvapiojo pipiro
1 a. š. malto juodojo pipiro
1 a. š. malto kardamono
1 a. š. maltos kalendros prieskonių
1 a. š. malto kumino
1 a. š. kajeno pipirų