I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

100 min.

200°C

Kiaulienos troškinys kazane

Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Pagardinkite druska ir pipirais. Smulkiai supjaustykite morkas, svogūnus - pusžiedžiais. Bulves nulupkite ir jei didelės, pasmulkinkite. Česnakus supjaustykite stambesniais kubeliais.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejaus. Porcijomis gerai apkepkite mėsą. Išimkite. Jei reikia įpilkite dar aliejaus. Gerai apkepkite morkas. Išimkite. Taip pat atskirai apkepkite svogūnus bei bulves. Išvalykite kazaną su popieriniu rankšluoščiu, įpilkite šiek tiek aliejaus ir šiek tiek pakaitinę supilkite pomidorų pastą. Porą minučių pamaišydami patroškinkite.
Supilkite daugiau nei pusę sultinio. Išmaišykite su pasta kol gaunasi vientisa masė. Suberkite raudonėlį, petražoles, provanso žoleles, berkite pipirų ir lauro lapelius. Išmaišykite. Suberkite kiaulieną, morkas, svogūnus, česnaką. Pamaišykite ir sudėkite čili pipiriukus. Sumažinkite kaitrą. Uždarykite dangčiu ir žemoje kaitroje palikite troškintis apie 1 val. Troškinimosi metu patikrinkite ir jei reikia dar įpilkite sultinio.
Suberkite bulves, jei trūksta skysčio įpilkite dar šiek tiek sultinio. Bulvės turi būti pilnai panirusios troškinyje. Išmaišykite, paragaukite, jei trūksta, berkite dar druskos ir pipirų. Padidinkite kaitrą. Neuždengtą kazaną palikite troškintis dar apie 15-20 min. kol bulvės taps minkštos.
Gardinkite svogūnų laiškais ir vyšniniais pomidoriukais.
Skanaus

Ingredientai

1,3 kg. kiaulienos sprandinės arba bet kurios kitos mėsos
1 kg. bulvių
500 g. morkų
500 g. svogūnų
2 l. jautienos sultinio
Druskos
Šviežių maltų juodųjų pipirų
Saulėgrąžų aliejaus
350 g. pomidorų pastos
1,5 a. š. raudonėlio prieskonių
1,5 a. š. petražolių prieskonių
1,5 a. š. provanso žolelių prieskonių
2-3 vnt. lauro lapeliai
2-3 vnt. česnako skiltelių
2-3 vnt. čili pipiriukų
10 vnt. vyšninių pomidoriukų