prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

80 min.

200°C

Trinta pievagrybių sriuba duonelėse su pelėsiniu sūriu

Dideliame puode sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį, kol mielės ištirps. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 10 min, kol paviršius suputos. Tada suberkite miltus, aliejų ir žiupsnelį druskos. Gerai išminkykite ir suformavę iš tešlos rutulį, dėkite jį į švarų dubenį išteptu aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite porai valandų kol tešla pakils.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ant jų deflektorių ir plokščią kepimo akmenį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Duonelės gamyba:
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite į kamuolėlius. Patieskite kepimo popierių ant akmens ir kepkite 40 minučių. Atvėsus duonelėms, nupjaukite jų viršų ir gražiai išskobkite vidų. Vidaus neišmeskite. Pasidarykite padažą (3 skiltelės česnako, 4 v. š. extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir petražolių) ir aptepę duonelės gabalėlius šiek tiek apkepinkite.

Sriubos gamyba:
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, smulkiai supjaustykite svogūną. Kazane ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūnus ir sudėkite pievagrybius. Maišydami kepkite apie 10 min. Tuomet suberkite miltus, nuolat maišydami suberkite druską ir pipirus. Tada supilkite sultinį ir įpilkite pieną, įdėkite pora lauro lapų. Virkite apie 20 min. Baigiant virti sudėkite lydytą sūrelį ir pavirkite dar porą minučių. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu ir supilkite į duoneles. Pagardinkite pelėsiniu sūriu.
Skanaus.

Ingredientai

1 l. grybų sultinio
450 g. pievagrybių
250 ml. pieno
2 vnt. svogūnų
150 g. lydyto sūrelio
40 g. pelėsinio sūrio
80 g. sviesto
3 v. š. miltų
1 lauro lapas
Žiupsnelis druskus
Žiupsnelis pipirų

Duonelės tešlai:
600 g. miltų
300 ml. šilto vandens
120 ml. aliejaus
3 v. š. cukraus
11 g. sausų mielių
Žiupsnelis druskos