prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

20 ingr.

20 min.

200°C

Tom Yum sriuba

Morką ir pusę mažos cukinijos supjaustykite šiaudeliais, pusę poro - pusžiedžiais. Supjaustykite griežinėliais pievagrybius, juostelėmis - mirkytus (apie 10 min. šiltam vandeny) shitakio grybus.
Vištienos filė plonai supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais pagal skonį ir užpilkite sezamų aliejumi, kad apsemtų. Marinuokite apie 20 minučių. Kitame dubenyje marinuokite šviežias karališkas krevetes su extra virgin alyvuogių aliejumi, smulkiai pjaustytu čili pipiru ir česnaku (pagal skonį). Griežinėliais supjaustykite kalmaro filė ir sudėkite į atskirą dubenį su midijomis.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejaus. Sudėkite vištieną, kepkite maišydami kol apskrus, berkite daržoves ir grybų mišinį. Intensyviai maišykite, kol daržovės apkepa. Po to dėkite visas jūrų gėrybes ir pilkite austrių bei sojų padažus. Palaukite kol krevetės pabąla, tada pilkite 2-3 stiklines verdančio vandens (kam patinka galima ir daugiau vandens), išmaišykite ir dėkite Tom Yum pastos. Viską gerai išmaišykite, paragaukite, jei trūksta aštrumo, įdėkite dar čili pipiro. Pilkite kokosų pieną, maišydami neleiskite užvirti. Kai pradeda kilti smulkūs burbuliukai kraštuose, nuimkite nuo kepsninės. Gardinkite griežinėliu žaliosios citrinos.
Skanaus.

Ingredientai

1 vnt. morkos
0,5 vnt. cukinijos
0,5 vnt. poro
4 vnt. pievagrybių
6 vnt. shitakio grybų
150 g. vištienos filė
10 vnt. karališkųjų krevečių
150 g. midijų su kiautais
1 vnt. mažo kalmaro filė
1 vnt. čili pipiro
3 skiltelės česnako
Sezamų aliejaus
Extra virgin alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Austrių padažo
2 a. š. sojos padažo
30 g. Tom Yum pastos
200 ml. kokosų pieno
1 vnt. žaliosios citrinos