prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

60 min.

200°C

Armėniškas KER U SUS - jautienos troškinys

Jautieną supjaustykite juostelėmis. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustykite šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles, o čili pipirą supjaustykite kubeliais.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų, bei ištirpinkite sviestą.
Suberkite česnaką ir čili pipirus. Pamaišydami apkepkite. Išimkite ir atidėkite į šalį. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepkite mėsą. Grąžinkite visą mėsą į kazaną. Išmaišykite. Suberkite svogūnus. Pamaišydami pakepkite, kol suminkštės ir pagels. Suberkite morkas. Pamaišydami pakepkite apie 10 minučių.
Suberkite paprikas. Pamaišydami kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės. Įdėkite adžiką. Išmaišykite. Suberkite paprikos miltelius, druską, pipirus. Išmaišykite. Suberkite žirnelius. Į kazaną grąžinkite apkeptus česnakus su čili pipirais. Išmaišykite.
Įpilkite apie 200ml karšto vandens. Išmaišykite. Uždarykite kazaną ir kepsninę. Oro sklendes palikite praviras minimaliai ir palikite troškintis apie 20 min. Karts nuo karto patikrinkite ir išmaišykite.
Išimkite. Jei reikia dar pagardinkite druska ar pipirais. Užbarstykite petražoles.
Skanaus!

Ingredientai

2 kg jautienos (jautieną pasirenkam kokybiškesnę (nugarinę, išpjovą ar pan.), nes troškinsis viskas neilgai)
4 svogūnai
5 morkos
3 paprikos (geltona, žalia, raudona)
Aliejus
90g sviestas
2 skardinės (po 400g) konservuotų žirnelių
Pundelis šv. Petražolių
2 galvos česnakų
6 vnt. šv. Čili pipirų
280g adžikos
1 v.š. druskos
1.5 v.š. maltų pipirų
1 v.š. paprikos miltelių
Vanduo