I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

40 min.

180°C

Žuvienė su jūros gėrybėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 150 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną.
Pasiruoškite aštuonkojį atskirai. Čiuptuvus sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių ( jei aštuonkojis apie 1,5kg,tuomet virti apie 30 minučių). Salierus ir svogūnus stambiai supjaustyti ir pakepinti su sviestu ir aliejumi. Suberti pjaustytą česnaką ir kvapiuosius pipirus, paskaninti druska ir juodaisiais pipirais. Kepti kelias minutes, kol įgaus aromato. Tuomet pilto baltą vyną ir leisti šiek nugaruoti. Toliau dėti pjaustytą lašišą, krevetes, midijas, bei apvirtą aštuonkojį (dalį galima supjaustyti, o dalį galima palikti nepjaustytą). Supilti sultinį, bei sudėti pomidorus, bei suberti cukrų ir ant nedidelės ugnies virti dar apie 10 minučių.
Pabaigoje papjaustyti žaliąsias citrinas.
Skanaus.

Ingredientai

(6asmenims)
2 svogūnai
4 salierų stiebai
4-5 skiltelės česnako
200gr. Šviežios lašišos
1 aštuonkojis (1kg)
300gr. Krevečių (karališkų)
400gr. Midijų su kiautais
150ml. Balto sauso vyno
500gr. Vištienos sultinio (naminio)
800gr. Konservuotų pomidorų (smulkintų, be žievelės)
1a.š. rudojo cukraus
2 žaliosios citrinos
2-3 v.š. sviesto
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis kvapiųjų pipirų
Pipirai ir druska pagal skonį