prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

2 val.

200°C

Jautienos čili troškinys troškinys kazane su kreivabūdėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną ir gerai įkaitinkite.
Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais, užpilame aliejumi, išmaišome. Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Papriką supjaustome kubeliais. Čili pipirą supjaustome griežinėliais. Kreivabūdes stambesniais gabaliukais.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą, kad taptų grąžiai apskrudus. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.
Suberiame svogūnus. Ir pamaišydami aukštoje temperatūroje keletą minučių apkepame, kad būtų apskrudę ir truputį karamelizuotūsi. Traukiame lauk. Atidedame į šoną.
Aliejaus nepilame. Suberiame papriką ir čili pipirą. Pamaišydami keletą minučių pakepame, kad krašteliai net truputį padegtų. Traukiame lauk. Atidedame į šoną.
Pilame truputį aliejaus. Suberiam kreivabūdes. Aukštoje temperatūroje pamaišydami pakepame, kol išgaruos vanduo ir apskrus.
Į kazaną grąžiname mėsą, svogūnus,papriką su čili pipirais. Viską užpilame pomidorų sultimis. Įpilame BBQ padažo. Išmaišome.
Įpilame verdančio vandens, kad vos viską apsemtų. Papipiriname, padruskiname suberiame kalendrą, cukrų. Išmaišome. Panardiname lauro lapelius. Įpilame truputį Srirachia padažo. Leidžiam užvirti.
Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei per rūgštu, įdedam cukraus. Jei trūksta aštrumo dar įpilam Srirachia padažo. Išmaišome.
Kazaną uždengiame dangčiu, uždengiame kepsninę ir oro sklendes paliekame praviras minimaliai. Troškiname apie 80 min. Tarpuose permaišome, patikriname ar netrūksta vandens. Jei reikia dapilame.
Išspaudžiame ir sudedame česnaką. Suberiame konservuotas pupeles. Be skysčio suberiame kukurūzus. Išspaudžiame laimo sultis. Permaišome. Paragaujame ar nieko netrūksta. Uždarom kepsninę ir žemoje kaitroje paliekam dar apie 30min. Jei per daug skysčio, tai kazaną paliekam neuždengtą, kad perteklius nugaruotų.
Skanaus!

Ingredientai

Jautiena - 1.2 kg.
Svogūnai - 1-2 vnt.
Paprika - 1 vnt.
Čili pipiras - 1 vnt.
Česnakas - 5 skiltelės
Grybai kreivabūdės - 250g
Natūralios 100% pomidorų sultys - 0.5-0.6L
BBQ padažas
Druska
Malti j. pipirai - 1 a.š.
Kalendros prieskoniai - 1 a.š.
Cukrus - 1-2 a.š.
Lauro lapeliai - 2 vnt.
Srirachia padažas
Konservuotos pupelės - 1 skardinė
Konservuoti kukurūzai - 1 skardinė
Laimas - 0.5 vnt.
Aliejus