I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

3 val.

200°C

Vietnamietiška PHO BO jautienos sriuba kazane

2 geltonuosius svogūnus nulupam ir perpjaunam per pusę. Vieną česnako galvą perpjaunam per pusę skersai. Imbierą perpjaunam išilgai. Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną. Ant dugno, nupjauta puse, vienu sluoksniu sudedam geltonųjų svogūnų puseles ir vienos česnako galvos puseles, imbiero griežinėlius. Aliejaus nereikia !
Suberiam anyžines žvaigždutes, pankolio sėklas, gvazdikėlius. Keletą minučių sausai apkepam, kol apdegs.
Supilam nešaltą vandenį. Sudedam mėsą. Dapilam vandens kad pilnai apsemtų mėsą. Palaukiam kol užvirs. Uždengiam kazaną, uždengiam kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras per pusę. Verdam 2.5val. karts nuo karto patikrinam, nugriebiam putas ir jei reikia, dapilam vandens.
Kol verda sultinys pasiruošiam kitus ingredientus. Likusio česnako skilteles ir čili pipirus supjaustom griežinėliais, užpilam ryžių actu ir paliekam pasimarinuoti. Taip pat pusžiedžiais supjaustom raudonajį svogūną, užpilam ryžių acto ir paliekam pasimarinuoti. Pasmulkinam petražoles, svogūnų laiškus. Skiltelėm supjaustom laimą.
Į kazaną suberiam kardamono prieskonius, supilam žuvies padažą. Pagardinam druska. Išmaišom ir paragaujam ar užtenka druskos. Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir paliekam virti dar 30min.
Kol sultinys baigia virti, paruošiam ryžių makaronus kaip nurodyta ant pakelio: užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam 10 min. Nukošiam vandenį.
Ištraukiam mėsą ir supjaustom vieno kasnio gabaliukais. Kiek įmanoma išgriebiam iš sultinio likusius svogūnus, anyžių, imbierą ir t.t. Idealu būtų sultinį perkošti, bet jei neišeina, tai į dubenėlius pilam per kiaurasamtį.
Surenkam sriubą: į dubenėlį įdedam ryžių makaronų, mėsos, užpilam karštu sultiniu. Toliau jau dedam pagal skonį, kas ką mėgsta : marinuoti česnakai su čili, marinuoti raudonieji svogūnai, sojos pupelių daigai, šv. Petražolės, svogūnų laiškai, mėtos, skiltelė laimo.
Skanaus!

Ingredientai

Jautienos kulninė su kaulu - 2.5kg
Šv. Imbieras - 70g
Ryžių makaronai - 200g
Sojos pupelių daigai
Šv. Čili pipirai
Anyžinės žvaigždutės - 5 vnt.
Kardamono prieskoniai - 0.5a.š.
Pankolio sėklos - 1 v.š.
Gvazdikėliai - 18-20vnt.
Laimas - 1 vnt.
Česnakas - 1+1 galvos
Geltonieji svogūnai - 2vnt.
Raudonieji svogūnai - 1-2vnt.
Šv. Mėta
Šv. Petražolės
Svogūnų laiškai
Ryžių actas
Žuvies padažas - 70g
Vanduo