prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

4 val.

200°C

Bigos troškinys

Receptas iš KK BBQ užrašai.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.
Kopūstai, pipirai, kmynai, lauro lapai, druska - viskas keliauja įpuodą. Vandens įpilame, kad apsemtų. Viso troškinimo metu stebime, kad skysčio būtų bent per tris pirštus nuo dugno.
Jei reikia, vandens kiekį papildome. Troškiname ant mažos ugnies 1 valandą.
Metam česnakus, svogūnus, grybus, pomidorų pastą - 1 valandą troškiname.
Mėsą, dešrą apkepinam ir į puodą. Dar 1 valandą.
Supilam porto vyną , sudedam slyvas ir troškinam, paskutinį kartą, 1 valandą.
Nukeliam nuo ugnies ir leidžiam 30min pailsėti...
Skanaus!

Ingredientai

700g raugintų kopūstų
500g šviežių smulkintų kopūstų
350g jautienos kubeliais
200g parūkytos šoninės kubeliais
200g parūkytos dešros griežinėliais
40g džiovinti grybai pamirkyti
100g džiovintų slyvų
1 didelis smulkintas svogūnas
3 skiltelės smulkinto česnako
250ml porto vyno
2 šaukštai pomidorų pastos
Porą lapelių lauro
Truputį kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirneliais
Kmynų, jei nebuvo raugintuose kopūstuose
Druskos pagal skonį