I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

1 val. 30 min.

200°C

Aštrus mėsos troškinys

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną ir gerai įkaitinkite.
Į kazaną įpilame porą šlakelių alyvuogių aliejaus. Susismulkiname daržoves ir kalendrą. Sumetame daržoves ir suberiame prieskonius viską maišydami kepame apie 7 min., kol suminkštės daržovės. Tada sudedame jautieną (didesnius gabalus susmulkiname) įberiame druskos ir pipirų, šiek tiek apkepame. Suberiame avinžirnius, pupeles ir smulkintus pomidorus. Į pomidorų skardinę įpilame 400 ml vandens ir supilame į puodą. Palaukiame, kol užvirs ir įpilame 2 šaukštus balzamiko acto ir suberiame kalendras (šiek tiek pasilikit papuošimui) bei įberiame dar druskos ir pipirų ;) Sumažiname ugnį ir troškiname apie 1 val. kartais pamaišydami kad neprisviltų.
Puikiai tinka su basmati ryžiais ir šaukštu natūralaus jogurto. :) taip pat patariu pasidaryti gvakamolės.
Skanaus!

Ingredientai

2 Svogūnai
2 Česnako skiltelės
2 Morkos
2 Salierų stiebai
2 Raudonosios paprikos
1 Kupinas arbatinis šaukštelis aitriųjų paprikų
1 Kupinas arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1 Kupinas arbatinis šaukštelis cinamono
400g konservuotų avinžirnių
400g konservuotų raudonųjų pupelių
800g konservuotų smulkintų pomidorų
500g maltos jautienos
2 Virtuviniai šaukštai balzamiko acto
Ryšulėlis kalendros
Alyvuogų aliejus
Druska ir pipirai