prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

1 val. 20 min.

200°C

Uzbekiškas troškinys "Kavurma-Šurpa"

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.
Labai panašus i plovo gamyba , bet truputi kitoks.
Svogūnus ir papriką supjaustome pusmenuliais, mėsą , bulves ir morkas stambesniais kubeliais, česnaką nulupame.
Ikaitiname aliejų ir dedame mėsą, kol gražiai apskrus. Dedame svogūnus , kartais pamaišome , kol įgaus gintarinę spalvą. Dedame morkas. Troškiname apie 10 min., kol morkos šiek tiek sukris, tada pamaišome. Sudedame prieskonius.
Sudedame bulgariškus pipirus, pomidorus. Priveriame sklendes, sumažiname ugnies intensyvumą (iš pozicijos „labai karšta“ į poziciją „karšta“ ), ir troškiname turinį apie 25-30 min.
Jei trūksta, įpilame vandens. Nedaug – taip iki stiklinės.Kai troškinimas eina į pabaiga , sudedame bulves. Viska užpilame vandeniu iš arbatinuko , kad apsemtu turinį. Palaukiame kol viskas pradės smagiai burbuliuoti....
Kai vanduo užvirė, mažiname kaitrą iki „mažos“, uždengiame dangčiu. Paliekame taip minučių 30-45 troškinimuisi.
Skanaus.

Ingredientai

1 kg. Avienos mentė
1 kg. Morkos
1 kg. Svogūnai
1 kg. Bulvės
800 gr. Marinuoti savo sultyse pomidorai
300 gr. Aliejus
2 vnt. Bulgariški pipirai
1 česnako galvutė
2 v. š.Kuminas
1 v. š. Aitrioji paprika
1 v. š. Druska
Kvapnieji pipirai
Kalendra
Stambiai pjaustyta česnako galvutė
Lauro lapai