prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

2 val.

200°C

Vištienos ir daržovių troškinys su baltu vynu

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Į keptuvę beriame šoninę, apskrudiname ir atidedame.
Druska ir pipirais pabarstytas vištienos šlauneles ir blauzdeles dedame į gerai įkaitintą keptuvę su nuo šoninės likusiais riebalais odele žemyn ir apskrudiname 5 minutes.
Ketaus puode įkaitiname sviestą, dedame kubeliais pjaustytą svogūną, apekpiname kelias minutes. Sudedame perpus perpjautus ruduosius pievagrybius, mažas morkas (arba morkų lazdeles), maišydami viską kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Apkepintas daržoves atidedame.
Puode įkaitiname sviestą, beriame miltus ir viską be sustojimo maišome. Po truputį ant didelės kaitros pilame vyną, visą laiką maišydami, kad miltų masė tolygiai pasiskirstytų ir po truputį ištirptų padaže. Supilame sultinį, dedame garstyčias ir medų. Viską maišome, kol padažas užverda. Jis turi būti tolygus, be jokių miltų gumulėlių.
Į puodą su padažu dedame lauro lapus, čiobrelį, bulvytes. Grąžiname apkepintas daržoves, šoninę ir vištieną. Vištieną dedame ant viršaus odele aukštyn.
Puodą uždengiame dangčiu ir kepame 1,5 valandos.
Skanaus.

Ingredientai

100 g šaltai rūkytos šoninės kubelių
4 vištienos šlaunelių
4 vištienos blauzdelių
Druskos, pipirų
2 v. š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
1 svogūno
250 g rudųjų pievagrybių
10–15 mažų morkų
4 skiltelių česnako
2 v. š. miltų
500 ml baltojo sauso vyno
250 ml vištienos sultinio
2 v. š. dižono garstyčių
2 v. š. medaus
10–15 mažų bulvyčių
2 lauro lapų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio