I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

1 val.

180°C

Vištienos ir daržovių troškinys moliūge

Vištieną įtrinti druska bei pipirais (galima dar paskaninti mėgiamais prieskoniais).
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Vištieną dėti ant grotelių kepti 7-8 min. Iškepusią mėsą pasmulkinti.
Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepinti, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Ant grotelių statykite ketaus keptuvę.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės. Moliūgo viršų gražiai nupjauti, atsidėti (mums jos dar reikės). Moliūgo vidų atsargiai išskaptuoti.
Vištieną ir kepintas daržoves sudėti į moliūgo vidų, užpilti grietinėle, lengvai išmaišyti.
Ant viršaus uždėti gausiai kreminio sūrio. Uždengti moliūgą nupjauta dalimi.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje kepsninėje netiesioginėje kaitroje apie 40-50 minučių, arba kol moliūgas suminkštės (tikslus laikas priklausys nuo moliūgo dydžio).
Patiekiant papuošti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Ingredientai

Didelis moliūgas
600 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo)
400 mililitrų grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė)
200 gramų kreminio sūrio (naudojome ožkos)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas baklažanų (arba 1 cukinijos)
1 skiltelė česnako (didesnė arba 2 mažesnės)
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių