I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

3 val.

160°C

Ėrienos mentė

Ėrieną iš visų pusių subadome/įpjauname su peiliu.
Pirmą gabalą marinuojame maiše su 0.5L airano. Antrą gabalą marinuojame maiše su 0.5L granatų sulčių. Paliekame marinuotis 2-2.5 valandos kambario temperatūroje. Kas pusę valandos maišus apverčiame.
Kol mėsa marinuojasi pasiruošiame prieskonių mišinį : į blenderį sudedame šviežią kalendrą ir šviežio baziliko lapelius. „Sublenderiuojame“ į vientisą masę.
Sudedame kumino sėklas, pagardiname pipirais. Čili pipirą perpjauname ir, jei nemėgstate labai aštriai, išimame sėklas, beriame į blenderį ir sutriname.
Druską, čili miltelius, česnakų skilteles užpilame trupučiu aliejaus. Viską „sublenderiuojame“ į vientisą masę.
Išimame į indą, įmetame rozmarino šakeles. Išmaišome. Paragaujame. Jei reikia dar pagardiname druska, pipirais. Paliekam pastovėti kambario temperatūroje iki kol baigsis marinuotis mėsa.
Mėsai išsimarinavus iš prieskonių mišinio išimame rozmarino šakeles. Ištriname iš visų pusių mėsą. Paliekame pasimarinuoti.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepame iki kol vidinė pasieks 71C, tuomet suvyniojome į foliją ir palikome šiltai apie 10-15 min.
Temperatūrą paprasta matuoti naudojant dviejų zondų skaitmeninį termometrą.
Skanaus.

Kepėm apie 1 val. netiesioginėje kaitroje apie 160C temperatūroje.

Ingredientai

2 vnt. Ėrienos mentės

Marinatas:
1 var. 0.5L Granatų sultys
2 var. 0.5L Airano

Prieskonių mišinys:
Porą saujų šviežios kalendros
10-12 lapelių šviežio baziliko
8 vnt česnako skiltelių
0.5 a.š. kumuino sėklų
1 vnt. nedidelis čili pipiras
1 v.š. druskos
0.5 v.š. šviežiai malto pipiro
1 v.š. paprikos miltelių
Alyvuogių aliejus
2 šakelės šviežio rozmarino