Viščiukas tabaka
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
I ketaus keptuvę dedame sviesto ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Įkaitiname keptuvę, kepame viščiuką vidine puse į apačią apie 20 min. Po to apverčiame ir iš viršaus prislegiame su grill presu.
Kepame dar apie ~20 min. Kepimo metu viska laistome sviesto lydiniu iš keptuves dugno ir tabaka padažu.
Skanaus.
Ingredientai
1 nedidelis viščiukas apie 1.3 kgDruska
Pipirai
80 gr. sviesto
Tabaka padažui:
60% vandens
40% obuoliu acto
Druskos
Pipirų
Cukraus
Alyvuogiu aliejaus
5-6 skilt. Smulkinto česnako
Viska gerai išmaisome ir atidame pastovėti, kol keps viščiukas.