I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

1 val. 30 min.

170°C

"Jamaican Jerk Chicken"

Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu, gauta mase ištepkite vištą, o kas lieka, supilkite i maistinį marinavimo maišą. Marinuokite vištą 2-4 valandas vakume. Pasilikite 1/2 puoduko marinato, kad kepant galėtumėte glaistyti vištą. Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegtuku ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Pridarykite viršutinę sklendę (antra pozicija), o apatinę oro sklendę palikite pusiau pravirą. Uždėkite deflektorių (arba daugiafunkcinę dviejų zonų kepimo sistemą), ant grotelių dėkite obels malkas, o ant jų vištą. Kepkite 1,5 valandos. Pastaba: obels malkos nėra būtinos.
Šalia taip paruoštos vištienos puikiai tinka saldžių bulvių (batatų) piurė.
Bulves nuplaukite, subadykite su šakute ir dėkite kepti 1 val. ant grotelių šalia vištienos.
Kai iškeps išimkite minkštimą, sumaišykite su sviestu, čiobreliais, druska ir sugrūskite.
Skanaus!

 

 

Ingredientai

Marinatui Jums reikės:
1 valg. šaukštai rudojo cukraus
1 jelapeno pipiras be sėklų
1 džiovintas čili pipiras
1 arb. šaukštelis druskos
1-2 cm. imbiero šaknies
1/4 puoduko sojos padažo
1/2 puoduko apelsinų sulčių
1/4 puoduko alyvuogių aliejaus
1/2 puoduko acto
4 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis cinamono
1 valg. šaukštas kvapniųjų pipirų ("Allspice" arba "Jamaica pepper"
1 valg. šaukštas smulkintų svogūno laiškų
1/2 laimo sulčių
1 arb. šaukštelis čiobrelio
1/2 arb. šaukštelis muskato riešutų