I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

20 min.

220°C

Vištų širdelės kinietiškai saldžiarūgščiai aštriame padaže

Nuo kiekvienos širdelės nupjauname viršutinėje dalyje esančius riebalus, gyslą. Pjauname per pusę. Jei viduje yra kraujo - išvalome. Puseles pjauname dar kartą per pusę, kad būtų ketvirčiai.
Pjaustytas širdeles suberiame į dubenį ir užpilam saulėgrąžų aliejaus. Išmaišome.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 220 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais. Nulupame ir smulkiai supjaustome imbierą ir česnaką. Čili pipirą supjaustome žiedais. Jei nenorime labai aštriai, tai sėklas galima išimti. Paprikas supjaustome šiaudeliais.
Aliejaus pylėme į širdeles, todėl dedami širdeles į kazaną papildomai aliejaus nepilame. Gerai įkaitiname kazaną ir dalimis, kad kazanas neatšaltų ir nebūtų per daug vandens, apie 3 minutes, maišant apkepame, pjaustytas širdeles, išimame.
Apkepus širdeles, įpilame truputį aliejaus ir palaukiame, kol įkais. Suberiame svogūnus, papriką. Maišydami apkepam apie 3 minutes.
Suberiam čili pipirą, česnaką ir imbierą. Išmaišome ir pakepame dar apie 2 minutes.
Pasiruošiame tirštiklį:
Į šaltą vandenį, intensyviai maišydami, ištirpdome krakmolą, kad neliktų krakmolo gabaliukų.
Sumažiname kaitrą. Supilame ananasų sultis, sojų padažą ir actą. Išmaišome. Paragaujam. Pagal skonį nusprendžiame kiek pilti cukraus. Supilame cukrų. Lėtai maišydami, plona srovele, į daržoves pilame krakmolą su vandeniu. Padažas turi tirštėti.
Į kazaną sugrąžiname širdeles. Padidiname kaitrą praverdami sklendes. Maišydami troškinam apie 1 minutę. Neperkepame!
Į lėkštę dedam kinietiškai paruošus ryžius su kiaušiniu. Ant viršaus širdeles su padažu ir daržovėmis, kad padažas gertųsi į ryžius. Užbarstome pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus.

Ingredientai

500g vištų širdelių
1vnt. svogūnas
0.5vnt. raudonos paprikos
0.5vnt. žalios paprikos
1 v.š. Imbiero
1 vnt. čili pipiras
3-4 česnako skiltelės
100 ml ananasų sulčių
4-5 v.š. sojų padažo
1-2 v.š. obuolių arba ryžių acto
2 v.š. cukraus
50ml šalto vandens
1.5 a.š. kukurūzų arba bulvių krakmolo
Saulėgrąžų aliejaus