I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

60 min.

200°C

Kalakutų šlaunelių kepsniai su BBQ padažu

Inde sumaišykite visus marinato ingredientus į vientisą masę. Sudėkite kalakuto kepsnius į plastikinį maišelį, supilkite marinatą ir viską gerai išmaišykite. Marinuokite šaldytuve iki 24 val. arba keletą valandų kambario temperatūroje. Prieš kepimą mėsą pora val. palaikykite kambario temperatūroje.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Įkaitinę kepsninės groteles patepkite jas aliejumi ir ant įkaitusių grotelių, tiesioginėje kaitroje apskrudinkite mėsos gabaliukus iš abiejų pusių po 5-10min. kad atsirastų grill žymės. Dėkite deflektorių palaukite kol stabilizuosis temperatūra ir kepkite 160-170C temperatūroje dar 10-15min. Apverskite ir aptepkite Cherry&Cola padažu. Kepkite dar 10-15min. Apverskite ir aptepkite kitą pusę padažu ir dar kepkite 10-15min. iki vidinės 74C temperatūros. Mėsą išimkite, apdenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 5 minutes.
Skanaus

Ingredientai

1 kg. kalakutų šlaunelių mėsos
80 gr. POPPAMIES BBQ padažo „Cherry & Cola“

Marinatui:
2 a. š. čili milteliai
1 a. š. česnakų milteliai
1 a. š. rūkytos paprikos milteliai
0,5 a. š. kumino prieskonių
0,5 a. š. malti pipirai
0,5 a. š. svogūnų milteliai
0,5 a. š. druska
Truputis kajeno pipirų
2 v. š. aliejus