I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

120 min.

150°C

Naminis vištienos šlaunelių kebabas

Šlauneles aštriu peiliu iškaulinkite, išpjaustykite kremzles, odą palikite. Kur mėsos daugiau, negiliai įpjaukite kelis kartus, kad šlaunelės storis susivienodintų ir padalinkite pusiau. Pilkite marinatą, dėkite česnaką, išmaišykite ir laikykite šaltai 4-12 valandų.
Perpjaukite apelsiną pusiau, kiškite pagaliukus, kad susidarytų trikampis, maukite pusę vištienos ir uždėkite apelsino kepurę. Tą patį atliekite su kitu apelsinu ir likusia vištiena.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 150 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Ant deflektoriaus būtina uždėti kepimo indą su vandeniu nuvarvėti riebalams. Mėsą kepkite netiesioginėje kaitroje 150°C temperatūroje 1,5-2 valandas iki vidinės mėsos 74°C temperatūros. Paskutinį pusvalandį kelis kart nupurškite airišku stautu.
Nupjaustykite nuo pagaliukų mėsą arba perpjaukite išilgai ir atskirkite iešmelius. Patiekite susukę į lavašą trumpai paskrudinę ant griliaus, arba valgykite nuo iešmelio. Garnyrui - įvairios daržovės, kalendra, mėgstami padažai.
Skanaus

Ingredientai

1.6 kg vištienos šlaunelių su oda ir kaulu
6 skiltelės trinto česnako
100 ml. Kikkoman Teriyaki marinato
2 vnt. apelsinų
100 ml. airiško stauto (tamsaus alaus)
Lavašo, tortilijos ar kitokios duonos
Mėgstamų daržovių
Smulkintos, šviežios kalendros
Mėgstamų padažų