I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

60 min.

200°C

Aštrūs glazūruoti sparneliai įvynioti bekono juostelėse

Jei vištų sparneliai pilni, tai perpjaunam į tris dalis pagal sąnarius.
Pasigaminam marinatą: Į indą pilam aliejų, rūkytos paprikos miltelius, kajeno pipiro miltelius, išspaudžiam česnaką, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Suberiam sparnelius. Gerai išmaišom ir kambario temperatūroje atidedam į šalį truputį pasimarinuoti.
Kol sparneliai marinuojasi pasigaminsime padažą.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Ketaus keptuvėje sumaišykite kečupą, sojų padažą, burboną, garstyčias, pagal norimą aštrumą įpilkite Sriracha aštraus padažo ir suberkite cukrų. Išmaišykite. Palaukite, kol užvirs ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite, kol naminis BBQ padažas sutirštės. Traukite lauk ir atidedėkite į šalį.
Kepsninę paruoškite netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Kol kepsninė kaista pabaikite ruošti sparnelius: kiekvieną sparnelį apvyniokite š. r. bekono juostele. Galą juostelės užkiškite už prieš tai buvusios vijos, kad kepant neatsivyniotų. (Patartina: ant deflektoriaus dėkite metalinį indą į kurį įpilkite vandens, kad lašantys riebalai nedegtų). Sparnelius sudėkite į kepsninę ir netiesioginėje 180-200C temperatūroje kepkite apie 35-45 minučių. kol šoninės juostelės atrodys apskrudę. Po daugiau nei pusės kepimo laiko apverskite.
Aptepkite pasigamintu BBQ padažu ir palikite kepti 5-7 minutes. Sparnelius apverskite, aptepkite ir kitą pusę pasiruoštu padažu ir kepkite dar 5-7 minutes.
Skanaus!

Ingredientai

Vištų sparneliai - 1kg
Š.r. bekono juostelės - tiek vnt. kiek sparnelių

Marinatas:
Aliejus - 4 v.š.
Druska, Pipirai
Rūkytos paprikos milteliai 3 a.š.
Kajeno pipiro milteliai - 0.5 a.š.
Česnakas - 3-4 skiltelės

Padažas/Glazūra:
Viskis Burbonas - 70ml
Kečupas - 100g
Garstyčios - 1 a.š.
Sojų padažas (nesūrus) - 50g
Sriracha aštrus padažas
Rudasis cukrus - 3 v.š.