I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

50 min.

200°C

Balzaminės vištų blauzdelės su keptomis rausvomis bulvytėmis

Dideliam inde sumaišykite balzamico actą, medų, garstyčias, išspauskite česnakus, padruskinkite ir papipirinkite. Sudėkite vištienos blauzdeles, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.
Susmulkinkite 1 v.š. šv. rozmarino. Bulves nuplaukite ir su lupena supjaustykite į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberkite į indą, apšlakstykite aliejumi, užbarstykite smulkintu rozmarinu, padruskinkite, papipirinkite. Išmaišykite. Atidėkite į šalį.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Įkaitinkite truputį aliejaus. Sudėkite vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinkite. Keptuvę su blauzdelėm traukite lauk.
Į kepsninę įdėkite deflektorių, grąžinkite ketaus keptuvę, suberkite bulves ir paskirstykite tarp blauzdelių. Ant viršaus užmeskite porą šv. rozmarino šakelių ir netiesioginėje kaitroje apie 220C temperatūroje kepkite apie 20-40min. kol bulvės taps minkštos. Bulvių minkštumą patikrinkite su mediniu iešmeliu.
Pateikite apibarstydami smulkintais krapais ir tarkuotu permizano sūriu.
Skanaus!

Ingredientai

Balzamico actas - 0.75 stiklinės
Skystas medus - 3 v.š.
Grūdėtos garstyčios - 2.25 v.š.
Česnakai - 5-6 skiltelės.
Druska, pipirai
Vištienos blauzdelės be sąnario - 10vnt
Raudonosios bulvės - apie 600-700g
Šv. Rozmarinas
Aliejus